Vad gör jag om jag behöver hjälp i skolan?

18 apr 2022
FRÅGA
Hej!
Det är såhär att jag går i 9:an och har inte ett E i matte än. Jag vill verkligen inte gå intruduktionsprogrammet. Jag har sökt linjen hår & makeup stylist. Jag har kämpat så fruktansvärt mycket med matten nu men jag klarar den inte. Och jag har till och med börjat må psykiskt dåligt på grund av detta. Jag har pratat med min mattelärare, rektorn och mina föräldrar…
Det känns som att ingen riktigt vill hjälpa mig och ens överhuvudtaget bryr sig om det här. Så vad ska jag göra? Jag längtar så mycket efter gymnasiet men jag vill verkligen inte gå introduktionsprogrammet.
/ orolig 15 åring

Svar:

20 apr 2022

Hej,

Vad bra att du vill förbättra dig på det du tycker är svårt! Vi har tips på hur du blir bättre på matte här: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/bli-battre-pa-matte-14261. Du kan såklart bara göra ditt bästa för att bli godkänd och din skola behöver hjälpa dig om du inte klarar det.

Studie-och yrkesvägledaren på grundskolan kanske kan hjälpa dig att få det stöd och hjälp han du rätt till. Här kan du själv läsa om vilket stöd som kan fås så du kan hänvisa till det när du tar upp fråga n med din skola: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/extra-stod/vad-betyder-sarskilt-stod-i-gymnasiet-21152.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information