Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

hoppat av gymnasiet men vill studera vidare

18 jan 2022
FRÅGA
Hej, jag gick på naturbruksgymnasium men jag hoppade av för några dagar sedan då jag ogillade själva yrkesutbildningen starkt, hade ej tillräckliga betyg för ekonomi. Nu har jag börjat kolla på komvux som alternativ men jag förstår verkligen inte hur det funkar med folkhögskola, komvux och universitet, hur ska jag gå tillväga? Behöver jag först gå komvux sedan folkhögskola och sedan högskola/universitet eller räcker det med att gå komvux? Är väldigt intresserad av mäklaryrket.
Mvh Linus

(Behöver matte från grundskolan om det är värt att nämna)

Svar:

21 jan 2022

Hej! 

Tråkigt att du inte trivdes på din utbildning. här kan du läsa mer om hur du blir mäklare och vad du behöver ha läst för kurser. För att kunna läsa till mäklare behöver du ha en examen från gymnasiet + du behöver uppfylla utbildningens behörighetskrav. Examen från gymnasiet kan du läsa in antingen på komvux, folkhögskola (en annan typ av examen) eller på gymnasieskolan. Folkhögskola och komvux har olika krav för att du ska vara behörig att söka plats där tillexempel på komvux behöver du vara 20 år för att läsa (har du särskilda skäl kan du få börja tidigare). Jag rekommenderar dig varmt att kontakta studie och yrkesvägledare i din hemkommun för att få hjälp att se över dina förutsättningar att komma vidare med studierna. Lycka till ! 

Vänliga hälsningar 

Cecilia, syv 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information