Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur gör man om hoppar av nu i 1:an och vill söka in till våren igen?

09 nov 2021
FRÅGA
Hur gör man om hoppar av nu i 1:an och vill söka in till våren igen?

Svar:

15 nov 2021

Hej! 

Vad tråkigt att du vill hoppa av gymnasiet. Om det handlar om att du inte trivs på ditt program eller din skola skulle jag dock istället råda dig till att prata med din studie- och yrkesvägledare och se vad det finns för möjligheter att byta program eller skola redan nu. Det finns möjlighet att byta gymnasieprogram eller skola under hela studietiden, men för att kunna genomföra ett byte krävs att den nya skolan eller programmet har en ledig plats de kan erbjuda dig. 

Kontakta din studie- och yrkesvägledare så kan hen hjälpa dig med hur du ska gå tillväga. Är det en ny skola du vill byta till kan du även kontakta skolan direkt för att se om de har en plats de kan erbjuda dig. 

Det är viktigt att komma ihåg att om du hoppar av skolan kommer du inte få något studiemedel tills att du börjar igen. Beslutet måste även tas tillsammans med dina vårdnadshavare om du är minderårig. 

Här kan du läsa mer om att byta gymnasieprogram eller skola: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information