Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vill bli inredningsarkitekt

25 okt 2021
FRÅGA
Hej! Jag går i nian och vill jättegärna bli inredningsarkitekt, men jag är inte så jätte bra i matte och vet inte heller exakt vilken linje jag kan läsa på gymnasiet? Jag skulle vilja veta vilken linje jag skulle kunna söka in på till gymnasiet för att bli inredningsarkitekt. Är det estet inom bild o form eller är de teknik. För jag vill mest av allt jobba med att inreda o sånt i datan men även mkt utanför datan. Vilken linje skulle du rekommendera?

Svar:

08 nov 2021

Hej! 

Vad spännande med inredningsarkitekt!

Bra program att läsa på gymnasiet om du vill bli inredningsarkitekt är Estetiska programmet eller Hantverksprogrammet. Efter gymnasiet behöver du läsa vidare på högskola eller universitet, exempelvis Konstfack eller Högskolan för Design och konsthantverk i Göteborg. För vidare studier efter gymnasiet krävs grundläggande behörighet. Detta får du direkt från Estetiska programmet medan du behöver lägga till kurser på Hantverksprogrammet. 

Prata med din studie- och yrkesvägledare och bolla lite idéer och tankar. Hen finns där för att hjälpa dig navigera genom ditt utbildningsval. 

Här kan du läsa mer om att bli inredningsarkitekt: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/inredningsarkitekt-11808 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information