Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Byta skola och program

03 okt 2021
FRÅGA
Hej. jag funderar på att byta skola och linje nu i ”slutet” av 2an. Jag är 04a och vill verkligen inte gå med 06or. finns det nåt sätt att komma in på ett gymnasium men slippa gå om 1an?

Svar:

25 okt 2021

Hej! 

För att byta skola eller program och slippa börja om krävs att det finns en ledig plats för dig på nya skolan eller programmet. Du kan kontakta din studie- och yrkesvägledare för att få hjälp men det går även att vända sig direkt till den nya skolan för att se om de har möjlighet att erbjuda dig en plats. Sedan behöver ni gå igenom vad du kan tillgodoräkna utav det du redan läst och eventuellt kanske har missat, beroende på vad du byter till och ifrån. Det finns alltså ingen garanti att nya skolan kan erbjuda dig en plats men det går alltid att fråga! 

Här kan du läsa mer om att byta skola och program på gymnasiet: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information