Gymnasium i annan kommun

07 aug 2011
FRÅGA
Hej! Jag är säker på att jag vill gå på gymnasium i Jönköping men jag bor i den lilla staden Skänninge som ligger ca 10mil ifrån. De är inte samma kommun eller ens landskap så jag undrar lite hur stora chanserna är? Jag tror jag vill gå HU och på Per Brahegymnasiet... och om jag kommer in, hur gör jag då? Jag menar, det är ju en bit att pendla men/och om det är så det blir så undrar jag om jag får något buss/tågkort? Eller om jag hittar en bostad i Jönköping, får jag något bidrag då? Hur fungerar det och så? Eftersom jag är 96:a är det ju bara några månader kvar tills jag ska söka och jag vill gärna veta vilka möjligheter jag har. Varken mamma eller pappa arbetar just nu så vi har ju ingen bra inkomst direkt och jag kanske måste utesluta Jönköping på grund av ekonomin?

Svar:

Hej Elisabeth!

Per Brahegymnasiet har riksintag som betyder att den skolan tar in elever från hela Sverige, så det finns definitivt chans för dig att studera på den skolan. Det bästa du kan göra är att skicka en intresseanmälan till Per Brahegymnasiet på vår hemsida och ställa frågan direkt till dem.

Gå även in på riksintag.se där du kan läsa om studiebidrag och att studera hemifrån. Trots dina föräldrars ekonomi kan du läsa på Per Brahegymnasiet.

Lycka till med dina gymnasiestudier!

Vänliga hälsningar,

Sanna Erlandsson på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information