Kan jag bli djurskötare efter Teknikprogrammet?

10 maj 2020
FRÅGA
Hej jag har en fråga kring att jag går nu i nian men har sökt in till tekniklinjen men har alltid haft ett stort intresse med djur och speciellt delfiner och delfinskötare. Jag har också alltid velat gå teknik för att de är en så bred linje och har också velat bli ingenjör som många i min familj är.
Men frågan var kan man bli djurskötare ändå om man går tekniklinjen?

Svar:

10 maj 2020

Hej,

Det finns olika typer av djurskötare och många olika utbildningar i olika skolformer. På gymnasiet kan man bli djurskötare på Naturbruksprogrammet men det finns möjligheter att utbilda sig till yrket efter gymnasiet om du går ett annat program. 

Läs på lite om vilka alternativ som finns för den som vill jobba som djurskötare. Här kan du läsa om hur man blir djurskötare inom lantbruk: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/djurskotare-lantbruk-11065 och här hur man blir djurvårdare på djurpark: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/djurvardare-djurpark-11066.

Man kan även bli djursjukskötare . Då utbildar man sig vid Sveriges lantbruksuniversitet(SLU) och tar en kandidatexamen i huvudämnet djuromvårdnad.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information