Hur fungerar IB-programmet?

07 okt 2019
FRÅGA
Hej!

Jag had funderat på att gå ib på gymnasiet men har ett par frågor. Min första fråga kan verka oviktig men jag undrar om man tar studenten från från ib som man gör med andra program. Jag undar även om vilka ämnen man ska välja ifall man vill läsa till jurist efteråt? I göteborg så är det ihgr och hvitfeldska som erbjuder ib, vilken av dessa skolor är best?

Mvh Hanna

Svar:

08 okt 2019

Hej Hanna,

Vad roligt att du är intresserad av IB-programmet! Ja, du tar studenten precis som från andra program när du är klar med programmet. Vill du bli jurist ska du gå Juristprogrammet på högskola/universitet och då behöver du grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Det kan du få från IB-programmet. 

När det kommer till att välja skola så är det viktigt att du väljer det som passar dig. Lyssna inte så mycket på vad andra tycker att är den bästa skolan utan försök att skapa dig en egen uppfattning. Det kan du göra genom att läsa på om skolan, besöka den på öppet hus eller som "elev för en dag", prata med elever som har gått eller går i skolan och ställa frågor om det som är viktigt för dig. Sedan kan det vara bra att tänka på vad som är praktiskt för dig också, till exempel hur din väg till skolan skulle se ut. 

Lycka till med valet! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information