Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vårdutbildning

16 apr 2008
FRÅGA
Hej!

Jah har nydligen flyttat upp till Gällivare från gotland, och skulle nu vilja plugga. Då jag har försåt att det inte var så lätt att skaffa jobb utan utbildning. Jag fyller 18 år i november. Har gått ett år på naturbruks gymnasiumet, hoppade av för ca ett år sedan. Är intresserad av vård, bla. som undersköterska. Jag undrar om man får gå lärning som det?. Har ingen lust att gå i skola pga av att jag och min sambo kommer flytta runt i sverige, tycker det är jobbigt att byta skola och "bara hoppa" in i en klass.

Hur fungerar lärnings arbete? har pratat med skolan här uppe, men dom visste ingenting om det. Så jag fick söka information på egen hand. Får man viss lön då i månaden? eller är det 1050 kr? precis som vanligt. Finns det ett-årigt gymnasieutbildning? Kan då tänka mig att plugga. Då vi kommer flytta härifrån om ca 1 1/2 år. Kan man få läsa grundämnena på distans? tex. matte, svenska, engelska m.m...

Tacksam för svar! då jag har letat runt i snart 3 månader utan att hitta något.

Mvh

Svar:

27 maj 2013

Hej!

Jag skall försöka hjälpa dig. När det gäller gymnasiet så kan man läsa alla kärnämnen på distans men det måste ske i den kommun du är skriven i så det är dem du måste vända dig till och fråga om hjälp. Gällande lärlingsprogram så vet jag tyvärr inte så mycket om det. När det gäller studiemedel är det www.csn.se som kan svara på det.

Lycka till!
Med vänlig hälsning

Maria
Informationsavdelningen
Studentum AB
www.studentum.se
Hitta din utbildning!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information