Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vad händer om jag får f i matte i gymnasiet?

31 maj 2019
FRÅGA
Hej!

Första året i gymnasiet tar slut om några dagar. Allt har gått bra förutom Matematiken (Ma2c). Nu väntar jag på besked om det finns plats på sommar skola för att snabbt gå om kursen. Om jag inte får plats, då innebär det att jag måste läsa om Ma2C nästa termin och sedan läsa Matte 3 efter. Jag har målet att bli arkitekt (sedan väldigt länge) och undrade om det är möjligt att komma in på en arkitekt utbildning med bara Matte 1, 2 och 3, alltså behövs Matte 4/5?

Tack för svar!

Svar:

03 jun 2019

Hej,

Du måste prata med din skola om vad de har för plan för att hjälpa dig om du inte skulle få plats i sommarskolan. Det finns flera alternativ, till exempel att gå om kursen eller att skriva en prövning. Men det är bara din skola som kan svara på hur det blir för dig. Här kan du läsa generellt om vad som kan häda när man får F i betyg: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/f-i-betyg-5051

Beroende på vilken arkitektutbildning du vill gå kan kraven variera – kolla med respektive högskola/universitet. Ofta krävs matematik 3, men ibland även 4. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information