Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur blir jag bankdirektör?

16 maj 2019
FRÅGA
Hej jag är lite orolig om jag inte har tillräckligt med meritbetyg att kunna utbilda mig till en bank direktör och jag undrar också vilken krus man utbildar sig till det och hur bra betyg ska man ha för att komma och vill veta hur mycket poäng krävs och vilka är det viktigaste ämne från åk9 (Jag går på språkintrudktion men det är som är åk9 tills hösten nästa år tänkte det är bra att ha information om yrket jag har tänkt mig att ha) och hur många år ska man plugga på universitet för att bli som bank direktör?

Tack!

Svar:

17 maj 2019

Hej,

Det finns ingen specifik utbildning som är inriktad på att just bli bankdirektör. Ordet bankdirektör är bara en titel för en person som har en högre position på en bank. Bankchef eller VD på bank är liknande titlar. Det finns ingen utbildning som säkerställer att du kommer få en högt uppsatt position i en bank (eller ett annat företag). Det är tjänster som man kan söka på många olika grunder. Men är du intresserad av just banker så ligger det nära till hands att läsa ekonomi och management

Det kan vara bra att välja ett av de högskoleförberedande programmen på gymnasiet och Ekonomiprogrammet kan vara särskilt intressant, så läs på lite om det. Sedan kan du gå vidare och läsa någon utbildning inom ekonomi på högskola. Du kan börja med att tänka på gymnasiet och kanske gå till din studie-och yrkesvägledare i skolan och se hur dina möjligheter att komma in på gymnasiet ser ut just nu. Här kan du läsa om behörigheten som krävs för de olika gymnasieprogrammen: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/gymnasiebehorighet-4264.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information