Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur kan jag kombinera gymnasiestudier med dans?

07 nov 2018
FRÅGA
Hej!
Jag är en elitdansare som bla tagit EM guld. Jag vill dansa på gymnasiet men fortfarande gå en vanlig linje. Finns det möjligheter att t.ex välja Samhällsprogrammet och endast gå de viktigaste kurserna och sedan ha satte träningar på skoltid?
Mvh Tilda

Svar:

08 nov 2018

Hej Tilda,

För de som är elitidrottare finns de nationella och riksrekryterande idrottsutbildningarna(NIU och RIG). De NIU och RIG med dansinriktningar som jag kan hitta finns här: https://www.gymnasium.se/sok/skolor/idrottsutbildning-rig-niu-dans/a160-c448. Idrottsutbildningen kan kombineras med vilket högskoleförberedande program som helst.

Sedan så finns dans som en inriktning på det Estetiska programmet och vissa skolor driver även spetsutbildningar med dansinriktningar. Spetsutbildningar är en typ av gymnasiestudier som siktar in sig på att låta elever med goda förutsättningar för ett visst ämne, fördjupa sina kunskaper i detta. Här hittar du dessa utbildningar: https://www.gymnasium.se/sok/dans. Kolla lite på vilka skolor som finns och vad de kan erbjuda. Dina tränare kanske också har koll på vika gymnasieskolor som finns på området och kan tipsa dig. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information