Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket program ska jag gå om jag vill bli modedesigner?

23 okt 2018
FRÅGA
Hej!
Jag heter Najia.
Jag skulle fråga dig vilket program ska jag välja om ska bli "kläder" designer.

MVH. Najia

Svar:

23 okt 2018

Hej Najia,

Vad roligt att du vill designa kläder! Det finns egentligen inget krav på att du måste gå ett specifikt gymnasieprogram för det. Du kan specialisera dig mot modedesign efter gymnasiet och det finns tre högskolor som erbjuder program i modedesign; Textilhögskolan (Högskolan i Borås), Beckmans Designhögskola och Konstfack.

För att komma in på de högre utbildningarna krävs ofta att du har gått någon form av grundutbildning. Vissa har gått Hantverksprogrammet på gymnasiet. Andra har valt inriktning efter gymnasiet och går grundutbildningar t ex på Tillskärarakademin som har flera olika utbildningar – exempelvis Mönsterkonstruktion med sömnad. Det Estetiska programmets inriktning bild och formgivning skulle också kunna vara ett alternativ. Vill du gå ett program som har en specialinriktning mot modedesign så finns det också, men då är det mindre skolor att välja på. De hittar du här: https://www.gymnasium.se/sok/utbildningar?q=modedesign.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information