Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad krävs för att bli apotekare?

23 aug 2018
FRÅGA
Hej !

Jag heter Mensur och Jag studerar på komvux. Jag undrar verkligen om vad krävs för att plugga till apotekare eller vilka ämne som jag ska läsa i komvux och vilken betyg måste jag ha på ämnen jag jag ska läsa?

Mvh Mensur!

Svar:

23 aug 2018

Hej Mensur,

Vad roligt att du vill bli apotekare! För att bli apotekare är det en utbildning på 5 år på universitetet/högskolan. Behörighetskraven är grundläggande behörighet samt matematik 4, kemi 2, biologi 2 och fysik 2. Med grundläggande behörighet menas svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1. Här kan du läsa mer om vad det innebär med grundläggande behörighet: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/hogskolebehorighet-meritpoang-1107.

Vilka betyg du behöver beror på var du vill studera till apotekare. Du kan söka på antagningsstatistik till högskolor på UHR:s webbplats. Komvux kan hjälpa dig att göra en studieplan så att du får med dig alla de kurserna du behöver.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information