Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag bli pilot efter Flygplansteknik?

04 jul 2018
FRÅGA
Hej!
Jag ska fråga om att kan man gå in i flygplansteknik, sen kan man fortsätta som pilot i programmet ( flygplansteknik )???
MVH. Tallab

Svar:

14 jul 2018

Hej Tallab,

Vad roligt att du är intresserad av att bli pilot! om du läser flygteknik på gymnasiet så blir du flygmekaniker. Efter att ha läst flygplansteknik går det att läsa vidare till bland annat flygplanstekniker, flygplansplåtslagare och pilot på yrkeshögskolan. Pilot kan man bli på olika sätt. Det finns stridspilotutbildning inom försvaret och olika trafikpilotutbildningar. Den du blir behörig till genom gymnasieprogrammet i flygplansteknik är yrkeshögskolautbildningen. Vill du gå en annan pilotutbildning, till exempel Svensk pilotutbildning som du kan läsa mer om här: http://www.svenskpilotutbildning.se/, så behöver du komplettera med några kurser. Så fundera på vilken pilotutbildning du skulle vilja gå innan du bestämmer dig vilket gymnasieprogram du ska söka, så att du vet att du får den behörighet du behöver.

Här kan du läsa mer om pilotyrket: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/pilot-11182.

Lycka till!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information