Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad blir konsekvenserna av 3 f?

04 jun 2018
FRÅGA
Hejsan! Jag har redan tagit studenten men har F i tre ämnen, nämligen idrott 1, matte 2b och engelska 7. Ingen av dessa är viktiga för att gå ut gymnasiet då jag läste juridikprogrammet. Min fråga är då kan jag fortfarande klara mig med 300p F eller vad blir konsekvenserna utav det?

Svar:

05 jun 2018

Hej,

För högskoleförberedande examen behöver man läsa och få godkänt i: Svenska/svenska som andra språk 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6 och Matte 1. Men för att läsa på universitet och högskola krävs det att du också har godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng. Så om du vill ha grundläggande behörighet till högskolan så behöver du läsa upp någon av dina kurser. Läs mer om högskolebehörighet här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/hogskolebehorighet-meritpoang-1107. Vilka konsekvenserna blir beror helt på vad du vill göra med dina gymnasiebetyg, vad du vill studera eller söka jobb inom. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information