Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket gymnasium kan jag söka till?

19 mar 2018
FRÅGA
Hej!Hej jag är lite osäker om det här, men jag vill bli en läkare. Jag har Kemi A, Teknik B, Bilogi B och matte C. Vilket gymnasium kommer jag att få ansöka till då? Och om jag börjar i ett gymnasium hur länge kommer jag att få plugga då?

Svar:

19 mar 2018

Hej,

Om du vill bli läkare så är det Naturvetenskapsprogrammet som du ska gå om du vill få behörighet till Läkarprogrammet direkt efter gymnasiet. Här kan du söka på antagningsstatistik på de skolor du är intresserad av att gå på: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542. Alla gymnasieprogram är 3 år och läkarprogrammet är 5,5 år.

Den lägsta antagningspoängen som krävs för att komma in beror på hur många som söker programmet och därför går det inte att veta vad det kommer bli i förväg. Men om du tittar på statistik för tidigare år så får du en idé om vad det skulle kunna ligga på. Här kan du läsa mer om hur antagningspoäng fungerar: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-gymnasiet-4545.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information