Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag byta gymnasieprogram?

20 nov 2017
FRÅGA
Jag vill byta från Hotell och Turism till Samhälle. Min SYV blir bara irriterad när jag berättar om detta och säger att jag måste bara kolla med olika skolor för att hitta en ledig plats.
Ska inte SYV hjälpa till med dessa ärenden?
Kan man vända sig nån annanstans för hjälp? Finns det nån central plats på nätet där man kan se om det finns lediga platser inom Göteborg?

Svar:

20 nov 2017

Hej,

Din SYV har rätt. Det är så att man själv måste kontakta skolorna man är intresserad av direkt. Det finns ingen plats där man kan se alla lediga platser. Du måste alltså höra av dig till skolor som har det program du vill gå för att få veta om det finns lediga platser. Men du behöver också veta om det är möjligt för dig att byta. Det kan vara så att du ligger efter alldeles för mycket för att bara kunna hoppa in på Samhällsprogrammet. Då får du söka in från åk 1 på nytt. Här kan du läsa mer om att byta program och skola: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302.

Du kan söka här påGymnasium.se på Samhällsprogrammet och avgränsa sökningen till Göteborg. Då får du upp en lista på de skolor som har programmet och du kan hitta deras kontaktuppgifter.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information