Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Är Estetiska programmet så flummigt som alla säger?

11 nov 2017
FRÅGA
Hej! Jag funderar på att gå estet musik men alla har så mycket fördomar och det påverkar mig extremt. Mår dåligt av det. Är det så flummigt som alla säger?

Svar:

11 nov 2017

Hej,

Försök att inte låta dig påverkas av andras fördomar. Det viktiga är att du tänker på vad du själv skulle vilja göra med din framtid och inte lyssnar för mycket på familj och vänner. Det är du som ska trivas och ha kul med det du gör! Du verkar vara medveten om att det folk säger är just fördomar till stor del och det är jättebra att du är kritisk till vad andra säger. Det du kan göra för att få en bild av hur estetiska programmet faktist är på riktigt är att besöka ett sådant program. Det kan du göra genom att gå på ett öppet hus eller ännu bättre vara "elev för en dag". Då får du följa undervisningen under en hel dag och du får en känsla för hur personerna som går på programmet är, hur lärare är osv. Du kan gå till din Studie-och yrkesvägledare (SYV) i din skola och fråga om du kan få hjälp med att ordna ett besök på en skola. Annars kan du ordna det själv genom att ta kontakt med en skola du tycker är intressant. Det brukar aldrig vara några problem att be om ledigt från skolan för att gå på besök till en gymnasieskola. 

Här kan du läsa mer om det Estetiska programmet och se exakt vilka kurser som man läser på programmet: https://www.gymnasium.se/sok/estetiska-programmet#moreAboutSearch. Där har du också en lista på skolor med det Estetiska programmet som du kan korta ner genom att välja ort och inriktning. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information