Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket program ska jag välja för att bli Arkeolog?

18 sep 2017
FRÅGA
Hej!
Jag ska snart välja gymnasium och skulle vilja bli Arkeolog men vet inte vad jag ska välja? Jag undrar också om man kan få in bild om man kan lägga till dem lektionerna? För jag vill även hålla på med det i framtiden?
Mvh Zandra

Svar:

19 sep 2017

Hej Zandra, 

Det som behövs för att bli Arkeolog är grundläggande behörighet, sedan kan det variera lite beroende på om du läser ett helt program eller läser olika kurser och själv formar ett program. Grundläggande behörighet kan du få direkt av alla högskoleförberedande program. Dessa är Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Estetiska programmet, Teknikprogrammet och Humanistiska programmet. 

Det Estetiska programmet har en inriktning som heter Bild och formgivning som kanske skulle passa dina intressen, där läser du kurser som bild och form, bild och bildteori. Det finns även en annan inriktning som heter Estetik och media och där finns det bl.a. kurserna digitalt skapande och medieproduktion. Här kan du se vilka kurser man läser på Estetiska programmet: https://www.gymnasium.se/sok/estetiska-programmet. 

Om du skulle välja ett annat program och vill få med lite bild kan det vara möjligt att du gör det som individuella val. De kurser som kan erbjudas som individuella val kan vara lite olika från skola till skola, du kan kontakta skolorna du är intresserad av för att se vilka kurser de erbjuder som kan passa dina intressen!

Bästa hälsningar! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information