Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Jag bytte program men har ångrat mig och vill byta tillbaka, hur ska jag göra?

31 aug 2017
FRÅGA
Hej Syv! Jag går nu i 1an och hade börjat i ekonomi . Men bytte till sam veckan efter i samma gymnasie . O nu har jag ångrat mig igen och vill gå tillbaka till ekonomi ... skulle det funka ??

Svar:

31 aug 2017

Hej, 

Det kan bli så att man ångrar sig ibland! Det är svårt att säga om du kan byta igen, det beror på om det finns lediga platser på Ekonomiprogrammet för dig. Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig se om det finns lediga platser där och om du kan byta tillbaka till Ekonomiprogrammet. Det är nästan alltid lättare att byta tidigt för att ju tidigare man byter, desto lättare är det att komma igång med studierna med klassen utan att behöva ta igen något för att komma ikapp. För att det endast har gått ett par veckor av läsåret borde det inte finnas något stort för dig att ta igen, om det däremot är något du behöver göra är bra om du pratar med dina lärare för att se till att du inte missar något och hamnar efter resten av klassen! Även din rektor kan hjälpa dig att byta program, men är inte skyldig till det om klasserna är fulla, därför är det bra om du tidigt pratar med din vägledare om det för att se hur många platser det finns! Du kan läsa mer om att byta program här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302. 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information