Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Varför kom jag inte in på det program jag sökte till?

22 aug 2017
FRÅGA
hej!

jag kan fråga här varför i somhar inte kom in på den linje jag sööka hippologi på polhem. jag hade så mykcket merit alltså gud jag borde jag kommit in.

tack

Svar:

23 aug 2017

Hej, 

Vad tråkigt att du inte kom in på den skola och det program du var intresserad av! Det är svårt att säga varför du inte blev antagen. Antagningsprocessen utgår först ifrån behörighet och sedan meritvärdet. De som har högst betyg av alla behöriga sökande erbjuds en plats först, och sedan den med näst högst betyg och så fortsätter det tills alla platser är fyllda. Om du står som reserv på skolan kan du se vart du ligger på reservlistan om du loggar in på ditt antagningskansli, på samma plats där du såg ditt resultat. Du kan också kontakta studie- och yrkesvägledaren på den skolan för att höra med de om hur det ser ut med reservantagningen och hur många platser det ungefär finns. Rektorn på skolan kan besluta att fler elever blir antagna på programmet, så efter att reservantagningen är över i mitten av september ungefär, kan du vända dig till rektorn direkt! Här kan du läsa lite mer om antagning och reservantagning: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagning-gymnasiet-2311. 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information