Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

När kan jag prata med skolan om de har lediga platser?

21 aug 2017
FRÅGA
hej!
jag vet inte om det går att jag frågar den här frågan med det är såhär... jag var inte nöjd i början att vilja den skolan som har kommit till mig nu och har redan gick på första dagen.. jag hade viljat två enna av de som kommit inte till mig men jag står som reservplats nu jag vet att det är låg nummer 26 ligger jag på... men alltså jag är så så missnöjd av denna skolan som har kommit till mig det är så liten skola jag tycker inte alls om💔💔 jag vill bara fråga När kan jag fråga syv där ? alltså när är det bästa tiden att kollar upp om de har lediga platser jag vill inte verkligen inte missa det... Tack för svaret!

Svar:

22 aug 2017

Hej, 

Väldigt tråkigt att höra att du inte känner dig nöjd med skolan du går i nu! När den andra reservantagningen startade igång, vid skolstart ungefär, tar skolorna själva över reservantagningen. Just nu borde skolan du är intresserad av själva ha ansvaret för reserverna och veta mer om hur det ser ut med antalet platser osv. Denna reservantagningen håller på tills mitten av september ungefär och efter reservantagningen borde de ha lite bättre koll på hur många platser det finns kvar. Här kan du läsa lite mer om reservantagningen: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagning-gymnasiet-2311. 

Du kan kontakta skolan och prata med studie- och yrkesvägledaren redan nu för att se hur det ser ut på programmet och hur många elever de eventuellt kan ta in. Det är rektorn på skolan som beslutar om de kan ta in fler elever på programmet så du kan vända dig till rektorn med och höra med de om antagningen och vad du kan förvänta dig. Även efter reservantagningen kan du prata med studie- och yrkesvägledaren om att byta skola. Kontaktinformationen kan du hitta på vår hemsida, www.gymnasium.se om du söker på skolan. 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information