Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur kan jag byta skola?

14 aug 2017
FRÅGA
Hej! jag läser teknikprogrammet på Kullagymnasiet i Höganäs. Jag har börjat fundera på att byta skola och skulle vilja veta vad ni har för villkor. Finns det möjlighet att jag skulle kunna träffa/ringa dig?

Mvh Alexander

Svar:

15 aug 2017

Hej Alexander, 

Du kan hitta kontaktinformation till skolan du vill byta till på vår hemsida, om du söker på skolan. Då kan du direkt skriva till studie- och yrkesvägledaren eller den som är ansvarig för programmet där för att se om de kan ta emot fler elever och att det finns plats för dig på programmet. Du kan även prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola som kan hjälpa dig att komma i kontakt med rätt personer på den nya skolan. Om du även vill byta program är det viktigt att du tidigt kommer i kontakt med studie- och yrkesvägledaren på den nya skolan för att se om du kan tillgodoräkna dig kurserna du har läst och vad du ev. behöver ta igen för att komma ikapp den nya klassen. Beroende på vilket program du byter från och till kan antalet kurser variera och tillsammans med vägledaren och rektorn kan du se över dina möjligheter att ta igen allting vid sidan av de vanliga studierna, handlar det däremot om flera kurser kan du behöva gå om. 

Om du inte vill byta program kan det vara mycket lättare att komma igång med den nya klassen men även där är det bra att du tidigt ser över vad de har läst och hur det ligger till för dig i förhållande till det och vad du ev. kan behöva göra. Här kan du läsa mer om att byta skola/program: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302. Som sagt är det bra om du pratar med din studie- och yrkesvägledare tidigt för att komma igång med bytet! 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information