Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag bli grundskollärare efter Estetiska programmet?

09 aug 2017
FRÅGA
Kan man bli grundskollärare om man väljer teater linjen?

Svar:

11 aug 2017

Hej, 

Behörighetskraven för grundskollärarprogrammen på universitet/högskola för antingen åren F-3 och 4-6 är grundläggande behörighet, Matte 2a/2b/2c, Naturkunskap 1b/1a1+1a2 och Samhällskunskap 1b/ 1a1+1a2. Här kan du se behörighetskraven, var utbildningarna erbjuds och läsa mer om yrket: https://www.antagning.se/se/search?period=HT_2017&freeText=Grundskollärare&semesterPart=0. 

Om du tänkte på Estetiska programmet inriktning Teater, så är det Estetiska programmet ett högskoleförberedande program och du får grundläggande behörighet om du tar examen från programmet. Där läser man även kurserna Matte 2b, Naturkunskap 1b och Samhällskunskap 1b så du får med dig behörigheten till grundskollärare efter gymnasiet och du kan söka till utbildningarna på universitet/högskola. Här kan du se programstrukturen för Estetiska programmet och vilka kurser man läser: https://www.gymnasium.se/sok/estetiska-programmet. 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information