Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Jag har tappat bort mitt lösenord och kunde inte tacka ja, vad händer nu?

22 jul 2017
FRÅGA
Hej,jag har tappat bort mina inloggningsuppgifter till gymnasieantagningen ... och har därför inte kunnat svara på den gymnasie som jag kom in i.. och 21 Juli var sista dagen finns det chans att jag kommer in i gymnasiet?..😣

Svar:

25 jul 2017

Hej, 

Vad tråkigt att det har blivit så! På samma sida där man kan logga in för att se antagningsresultatet kan det finnas en möjlighet att trycka på "glömt lösenord" om det går att välja det kommer ett mail att skickas till dig med information om hur du ska kunna logga in. Du kan också kontakta ditt antagningskansli som kan hjälpa dig vidare, det är bra om du berättar för de att du inte kunde tacka ja till din antagna plats för att du inte hade inloggningsuppgifter. Du kan också kontakta din studie- och yrkesvägledare som kan ge dig ditt lösenord. På denna lista kan du hitta det kansli som gäller för din kommun: www.antagningskanslier.se. 

Om du har blivit antagen på ditt förstahandsval, behöver man i många kommuner inte tacka ja utan den platsen är redan satt och alla valen under den har strukits. Har du däremot kommit in på ett lägre rangordnat val behöver man oftast tacka ja för att få den platsen, för att tiden att tacka ja eller nej nu är över kan det tyvärr vara för sent för just det valet. Dock kan det ibland vara så man ändå står kvar som reserv på alla valen ovanför den man blev antagen på, om du blivit antagen på ett lägre rangordnat val. Det kan se olika ut från kommun till kommun men oftast står man kvar som reserv om man inte aktivt tackar nej. Om detta är fallet kan det ändå finnas en möjlighet att du blir antagen på ett av valen där du står som reserv, om du blir antagen flyttas du automatiskt upp till det valet. Den första reservantagningen börjar i slutet av juli där antagningskanslierna har ansvaret, den andra reservantagningen börjar vid skolstart, då tar skolorna själva över reservantagningen fram tills mitten av september ungefär. Du kan läsa mer om reservantagningen här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagning-gymnasiet-2311. 

Efter den slutgiltiga antagningen lägger antagningskanslierna upp information om vilka skolor som har lediga platser. Då kan du testa att kontakta skolorna direkt! Det kan du även göra senare vid skolstart, när skolorna själva har tagit över reservantagningen och fråga de hur det ser ut med platser och om det finns en möjlighet att du kan börja där. Det är rektorn på skolan som beslutar om fler elever kan bli antagna på ett program. Om inget av detta funkar, kontakta din studie- och yrkesvägledare från nian! Jag hoppas det löser sig för dig! 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information