Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man gå över från yrkesintroduktion till ett yrkesförberedande program?

22 jul 2017
FRÅGA
Hej!
Kan man hoppa från yrkesitroduktion (VO) till Vård och omsorg (vanligt)? När man klarar svenska.

Svar:

25 jul 2017

Hej, 

Det är svårt att säga, det kan beror på hur många kurser du måste klara av för att vara behörig till Vård- och omsorgsprogrammet och hur mycket du har kvar. Om du vill veta mer om hur det ser ut för dig kan du prata med din studie- och yrkesvägledare eller lärare för att se hur mycket du har kvar för att uppnå målen för t.ex. Svenska/svenska som andra språk och ev. de andra kurserna som finns kvar. Behörighetskraven för Vård- och omsorgsprogrammet är Svenska/svenska som andra språk, Engelska, Matte och minst 5 andra ämnen. Här kan du se behörighetskraven för programmet och läsa mer om VO: https://www.gymnasium.se/sok/vard-och-omsorgsprogrammet. 

Syftet med yrkesintroduktion är att elever ska få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för de att etablera sig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram. Om ditt mål är att så snabbt som möjligt fortsätta att studera på ett yrkesförberedande program kan du även där prata med vägledaren på skolan för att se hur det ser ut för dig på programmet och när du ev. kan gå över till Vård- och omsorgsprogrammet. Du kan läsa mer om Introduktionsprogrammet här: https://www.gymnasium.se/sok/introduktionsprogrammet. 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information