Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag läsa sista terminen i 3:an på distans?

21 jul 2017
FRÅGA
Hej! Jag undrar ifall det går att plugga sista terminen i 3:an på distans? Går det på alla skolor? Frågar specifikt om Bernadottegymnasiet

Svar:

24 jul 2017

Hej, 

Det kan gå att du läser din sista termin på distans, detta erbjuds dock inte på alla skolor, tvärtom är det inte många skolor som erbjuder distansundervisning. Du kan prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola för att se om de erbjuder distansutbildning. Om de gör det kan du få hjälp av vägledaren och rektorn för att eventuellt byta från fysisk undervisning till distansundervisning, om klasserna inte redan är fulla och det går att ordna så sent på läsåret.

Däremot om skolan inte erbjuder någon distansundervisning kan en möjlighet vara att byta till en skola som har det. Även där kan din studie- och yrkesvägledare hjälpa dig att komma i kontakt med rätt personer på den nya skolan för att se hur det ser ut hos de. Det handlar då om den nya skolan tar emot elever så långt in på utbildningen, och om det finns plats för dig på programmet. Även om du vill läsa samma program kan en svårighet vara att programmen inte ligger på exakt samma nivå på de olika skolorna och att du ev. behöver ta igen vissa delar för att komma ikapp den nya klassen som kan vara svårt att göra när det endast är ett par månader kvar av läsåret. Det är bra om du tidigt pratar med din vägledare om detta, och om bytet kan ske, även vägledaren på den nya skolan för att se till att allting står rätt till när du senare byter. Ju tidigare processen kommer igång, desto enklare kan det vara att fullfölja bytet! Du kan läsa mer om att byta skola här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302. Här har jag även gjort en sökning på "distans" på vår hemsida om du vill se vilka skolor som erbjuder distansundervisning: https://www.gymnasium.se/sok/utbildningar?q=distans. 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information