Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilken utbildning är bra om jag vill bli inredningsarkitekt?

02 jul 2017
FRÅGA
Hej! Jag har valt Estetiska programmet (bild & form, inredning och design), jag undrar vilken högskolelinje jag kan välja senare för att bli inredare/inomhus arkitekt?

Svar:

03 jul 2017

Hej, 

Det finns en utbildning som heter Kandidatprogrammet för Inredningsarkitektur och Möbeldesign som kanske kan vara intressant för dig! Behörighetskraven där är endast grundläggande behörighet som du direkt får från Estetiska programmet som är högskoleförberedande. Sedan görs det antagningsprover som står i grund för urvalet till utbildningen. Det kan t.ex. handla om intervjuer, skriftliga motiveringar och arbetsprover. Efter denna 3åriga utbildning kan man bygga på med tvååriga Masterprogrammet i Design - inriktning rumslig gestaltning. Här kan du läsa mer om utbildningarna: https://www.konstfack.se/Utbildning/Kandidatprogram/Inredningsarkitektur--Mobeldesign-180-hp/. 

Det finns även andra utbildningar som fokuserar på möbeldesign, produktutveckling och rumslig gestaltning samt kurser i Modern Design och även program med inriktning på teknik, ekonomi och design. Här jag gjort en sökning på Inredning: https://www.antagning.se/se/search?period=HT_2017&freeText=inredning&semesterPart=0 där du kanske hittar något som intresserar dig! 

Du kan även titta på vår yrkesguide för mer inspiration om olika utbildningar. Här finns det t.ex. mer information om Inredningsarkitekt med tips på universitet/högskolor som kan vara passande: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/inredningsarkitekt-11808. 

Bästa hälsningar! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information