Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kommer jag in på VVS- och fastighetsprogrammet med mina poäng?

20 jun 2017
FRÅGA
Hej!
Jag skulle fråga att jag har 145 poäng i åk 9 svenska som andraspråk och tänker att gå på Vvs och fastighet programmet. Kan jag komma in med så många poäng?
Mvh

Svar:

21 jun 2017

Hej!

Antagningspoängen för VVS- och fastighetsprogrammet kan se olika ut från skola till skola. Om du är intresserad av ett par skolor kan du titta på hur antagningspoängen såg ut hos de förra året för att se hur det ungefär kan se ut. Antagningspoängen brukar ändras lite från år till men du kan också titta på hur poängen såg ut för flera år tillbaka och se hur mycket det har ändrats. Här kan du se antagningspoängen för olika skolor: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542. Du kan också titta på hur snittbetygen för VVS- och fastighetsprogrammet här: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/snittbetyg-gymnasiet-2017-12455. Det visar hur rikssnittet såg ut över hela Sverige under läsåren 15/16 och 16/17, alltså för detta läsår och året innan dess. 

Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig hitta rätt skola och se hur det såg ut med poängen! Om du vill läsa mer om VVS- och fastighetsprogrammet kan du göra det här: https://www.gymnasium.se/sok/vvs-och-fastighetsprogrammet

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information