Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Behöver man en kod för att byta skola?

18 maj 2017
FRÅGA
Jag går i andra året i samhällslinjen och riskerar att gå om. Jag vill bya skolan men tydligen så behöver jag nån slags kod till Dexter. Min fråga till är behöver jag kod eller är det bara att maila andra skolan?

Svar:

19 maj 2017

Hej, 

Om du vill byta skola och fortsätta till det tredje året, eller ev. läsa det andra året igen kan du börja med att kontakta den nya skolan och fråga de om de tar emot byten och om det finns plats för dig på programmet, detta är bra att göra tidigt så du hinner leta efter andra möjligheter om klasserna redan är fyllda. Din studie- och yrkesvägledare på skolan kan hjälpa dig att komma i kontakt med den ansvarige för det programmet. Om du även vill byta program kan ni också gå igenom vilka kurser du eventuellt behöver läsa för att komma ikapp den nya klassen och om det finns möjligheter att göra detta annars kan man behöva gå om, om man har missat för mycket. Vill du läsa samma program på en ny skola kan det vara lite lättare, dock kanske skolorna har lagt upp kurserna lite olika och även där kan du då behöva läsa upp någon kurs. 

Som du har nämnt kan man behöva en kod eller lösenord om man vill söka om till år 1 på gymnasiet och börja om, vill du inte göra det kan det räcka med att du pratar med den nya skolan om att fortsätta läsa din utbildning hos de. Här kan du läsa mer om att byta skola/gymnasieprogram: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information