Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Andra program som inte innehåller mycket plugg?

03 feb 2017
FRÅGA
Hej, jag vet inte vad jag ska välja. Jag skulle egentligen vilja bli något annat men har adhd och orkar inte med någon plugglinje. Det känns som att det bara återstår bygg, typ. Mina bra sidor är att jag är social, har lätt att ta mig fram utomlands när vi reser och är alltid den som får pruta åt alla andra. Hemma gillar jag att baka i h spels gitarr och meka med crossen. Jag är glad av mig, mina dåliga sidor är att jag är skoltrött, har svårt för att gå upp tidigt och skjuter gärna upp saker som kräver koncentration. Jag skulle vilja ha tips på annat än bygg som inte är plugglinjer! Och om man kan läsa utomlands, det verkar kul fast vet inte om föräldrarna släpper iväg mig! /Max

Svar:

12 feb 2017

Hej Max, 

Roligt att höra om dina intressen! Många elever känner precis som du att de kan väldigt lätt bli skoltrötta. Du skriver att du inte vill läsa någon plugglinje och vänder dig mot Bygg- och anläggningsprogrammet som är ett yrkesförberedande program, självklart är det inte bara detta program som återstår utan du har många olika valmöjligheter. Om det är i de riktningarna du tänker finns det 12 yrkesförberedande program. Längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/yrkesprogram finns det en lista på alla yrkesförberedande program som du kan titta igenom. 

Du kan absolut läsa utomlands om du vill det, jag förstår att det är något som du måste prata med dina föräldrar om men ni kanske tillsammans kan läsa igenom den här sidan: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/. Det finns flera saker att tänka på och olika sätt att resa t.ex. språkresor eller High School osv. Även det kan du läsa på länken ovan. 

Stort lycka till Max! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information