Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Tandhygienist via Vård- och omsorgsprogrammet?

18 jan 2017
FRÅGA
Hej jag undrar om man kan läsa vård & omsorgsprogrammet för att senare utbilda sig till tandhygienist? eller kan man gå sam?

Svar:

26 jan 2017

Hej, 

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program och därför måste du lägga till kurser för att först bli behörig till universitet/högskola. De kurser som behövs här är Engelska 6 och Svenska/svenska som andra språk 3. 

För att bli behörig till tandhygienist krävs det följande: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2. På Vård- och omsorgsprogrammet läser du Samhällskunskap 1a1 och kan välja Matte 2a. Då behöver du läsa Naturkunskap 2 för att bli behörig. Här kan du läsa om Vård- och omsorgsprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/vard-och-omsorgsprogrammet-vo 

Om du väljer Samhällsvetenskapliga programmet har du redan den grundläggande behörigheten och behöver bara lägga till Naturkunskap 2. Här kan du läsa om det Samhällsvetenskapliga programmet: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet  

Lycka till med planerna att bli tandhygienist! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information