Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Frågor kring att läsa gymnasiet i USA

18 okt 2016
FRÅGA
hej jag skulle gärna vilja gå på gymnasium i usa! i usa heter det inte gymnasium antar jag. men kan man gå på "gymnasier" i usa och få gymnasier utbildning? har ni några förslag på skolor. jag skulle helst vilja gå i us amen finns det i london skulle det också funka.

jag går i nian och skulle gärna vilja ha ett svar ganska snart. tack på förhand

Svar:

19 okt 2016

Hej,

Spännande att höra om dina planer att studera utomlands! Du kan läsa på en amerikansk skola och få din gymnasieutbildning därifrån, men det är inte helt så enkelt.

Skulle det vara så att du vill åka iväg ett år av dina studier på gymnasiet till USA, då kan då få det året tillgodoräknat OM (!) skolan du studerar på hemma i Sverige godkänner detta vilket du verkligen bör kolla innan du åker iväg.

Skulle detta vara intressant finns det ett antal olika skolor som du kan hitta enligt följande: https://www.gymnasium.se/sok/skolor/utbytesar-high-school/c2744

Är det istället så att du vill läsa hela din gymnasieutbildning i USA kan du säkert finna en del skolor du kan söka till enligt ovanstående länk. Däremot kan det vara klurigt att t.ex. bli behörig till att läsa vidare på högskolan efter att ha läst alla år där. För att detta ska gå kommer din utbildning behöva valideras för att se vad dem motsvarar i Sverige när du har läst klart.

Slutligen vill jag även tipsa om följande sida som har samlat en del allmän information kring detta med att läsa gymnasiet utomlands: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/

Lycka till med dina utlandsplaner! // Anders, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information