Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Byte av gymnasieprogram, vill bli undersköterska

13 aug 2016
FRÅGA
Hej! Jag hade några frågor skulle vara glad om du svarade eller hjälpa till lite gran!
Jag har gått i gymnasiet förre året och jag läste natur där var mycket matte eftersom jag klarade inte matte i nationella provet så fick jag inte någon betyg i matte!. Jag är inte så perfekt på matte det är därför jag tänkte byta programmet till vård om sorg grejen är att jag måste börja om från 1an om jag ska gå på vård om sorg! Men om jag ska börja med sam Beteenade då börjar jag i 2an men det blir lite svårare med dem ämnen som de hade i ettan måste jag plugga dem o sen för år 2 med extra matte oxå! Vilken ska jag välja för att bli undersköterska ska jag backa ett år eller ska jag fortsätta i 2 an det blir samma sak med ett år för att efter sam Beteenade måste jag förstärkta i komvux! Jag har jätte svårt att välja mellan dem två😫
Tack för svar

Svar:

16 aug 2016

Hej,

Om ditt största mål är att bli undersköterska kan du bli detta efter att ha läst vård- och omsorgsprogrammet. Då får du läsa både det teoretiska innehållet och testa på det praktiska som du kommer stöta på inom yrket. Nackdelen jämfört med samhälle/beteende är att du inte automatiskt får den grundläggande behörigheten till högskolan om du läser vård- och omsorgsprogrammet. Exakt hur du ska välja kan bara du bestämma och det låter som att det tar lika lång tid med båda dina alternativ. För att kunna få ett ökat perspektiv på frågan kan en tanke vara att tänka på vilka fördelar det finns med de två alternativen.

Lycka till med valet // Anders, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information