Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hur byter jag gymnasieskola?

16 apr 2008
FRÅGA
Hej.

Nu är jag inte säker på att jag skickar till rätt ställe men :P jag kör på iaf...

Jag går en samhällsinriktning på Värmdö Gymnasium i Stockholm som heter Ekonomi/engelska, och jag ska gå ut andra året här om fyra dagar... Jag undrar om jag skulle byta skola till hösten, hur skulle det påverka mina betyg i årskurs tre? Vilka alternativ på skolor har jag? Finns det fler skolor i stockholm med inriktningen Ekonomi/engelska? (Jag har hört att det är en lokal inriktning på värmdö gymnasium) Om jag böt till en klassisk inriktning i Ekonomi (dvs på svenska), hur skulle det påverka mina studier? Hur snart borde jag ta tag i det hela, prata med min skola etc om jag ska byta till hösten? Är det nåt mer jag borde veta? :P

Jag vet inte om jag ska byta skola än... men det skulle kännas bra om jag fick lite mer information om läget... Tack på förhand!

Svar:

Hej!

Dessa frågor är specifika för dig och det bästa vore ifall du tog kontakt med en Studie- och yrkesvägledare på din skola, de är mest pålästa för vad som gäller i din kommun. Eller så kan du ta kontakt med din Studierektor. Jag tycker att du ska göra det så fort du kan för att de lättare ska kunna hitta en plats åt dig, ifall det är möjligt att byta.

Angående vilka utbildningar du kan söka så kan du titta på vår sida www.gymnasium.se där man kan söka upp de olika gymnasierna med deras inriktningar m.m.

Vänligen

Maria SYV Studentum

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information