Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du travtränare

Hur blir man travtränare?

Hur blir man travtränare på gymnasiet?

Om du vill bli travtränare finns det några få utbildningar runt om i Sverige, det bästa är att gå Naturbruksprogrammet med inriktning Häst & travsport. För att få träna och köra travhästar i Sverige krävs det att man har en licens, vilket det finns flera olika av i Sverige. En A-licens är en professionell tränarlicens och dessa beviljas av Svensk Travsport.

Vad gör en travtränare?

En travtränarens huvuduppgift är att träna travhästar, oftast arbetar man i ett stall eller på travbanan. Varje häst har en egen träningsdagbok som travtränaren fyller i angående hur mycket hästen har tränat och hästens resultat. Man kör även själv på träningsbanan, det ingår att se till att träningsbanan sköts.

När travtränaren inte jobbar praktiskt med hästarna finns det även en del administrativa arbetsuppgifter med planering av tävlingsverksamheten, budgetering, kalkylering och inköp.

Framtidsutsikter för travtränare?

Det finns tyvärr inte en prognos för yrket från Arbetsförmedlingen.


Bra val av gymnasieprogram:


Jobba grönt har som mål att hjälpa dig bli inspirerad till utbildning och arbete inom det gröna näringslivet. Det gröna näringslivet är arbeten inom skog, jord, trädgård och landsbygd. Jobba grönt är ett samarbete mellan LRF och Gröna Arbetsgivare.

jobbagrönt.se


    Yrkesguidens startsida

Senast uppdaterad: 24 jun 2019