Gymnasium i Motala

Gymnasium i Motala - studera vid norra Vättern

Motala ligger i Östergötland vackert beläget vid sjöarna Vättern och Boren vilket innebär att staden erbjuder både stora fiskemöjligheter och många badplatser! Läs nedan om vilka gymnasieskolor och utbildningar som finns i Motala!
Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Gymnasium i Motala

Gymnasium i Motala

I Motala bor ungefär 30 000 personer och de största organisationerna är Motala kommun, landstinget, Autoliv Electronics, Motala Verkstad, Poppelstaden Omsorgsförvaltning och Proxima Specialistvård.

Motionera och bada i Motala

I Motala finns verkligen något för alla! Tycker du om att promenera, cykla, jogga eller åka skidor på vintern har Motala djupa skogar och slättlandskap där detta är väldigt populärt. För dig som tycker om att bada på somrarna finns vatten nästan vart än du vänder dig. Härliga badstränder och utomhusbad. Det finns upp mot tio friluftsbad att välja mellan. Lithobadet har till exempel tempererade utomhusbassänger. Motala har dessutom Varamobryggan med ledfyr som betyder att badbryggan är utrustad för personer med grav synnedsättning.

Är du trött på att bada kan du besöka museum eller en kyrka i Motala, det finns flera att välja mellan även här. Eller kan du gå och sätta dig på stadens en av många restauranger eller kafer. Även dessa är belägna nära vatten. Det finns mycket att hitta på för dig som ska välja ett gymnasium i Motala.

Fiske i Motala

Fiske är ett intresse bland många i Motala och anledningen till det är närheten till vatten. Du kan fiska i strömmande och stilla vatten mitt inne i Motala. Mellan Vättern och sjön Boren går Göta kanal och där kan du fiska regnbågslax. I Göta kanal finns även handikappsanpassat fiske. I hamnen i Motala finns gott om gädda, öring och abborre. Är du intresserad av fiske är Motala en perfekt stad att börja gymnasiet på.

Vättern är dessutom ett utmärkt ställe för att fiska kräftor. Där kan du få upp mängder av kräftor med bra kvalitet. Det anordnas Kräftivaler på orter runt Vättern och då kan man fiska kräftor, äta kräftor och delta i olika kräftaktiviteter.

Gymnasium i Motala

När det är dags att välja gymnasium och gymnasieprogram finns det väldigt mycket att välja på. Vissa vet exakt vad de ska välja, för andra är det lite svårare. Många är rädda för att välja fel. I Motala finns 16 nationella program och tre gymnasium att välja mellan. På grundskolan kan du ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare och få lite stöd och hjälp till ditt gymnasieval.

Jämför dina favoriter
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information