Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Carlsund Utbildningscentrum
Programinformation
Motala
Antal elever: cirka 20 (.)
Hotell- och turismprogrammet
Klassrum, Lärlingsutbildning
Tre elever blickar ut över landskapet

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet, Carlsund Utbildningscentrum

Hotell- och turismprogrammet i Motala utbildar blivande kollegor i ledande positioner och framtidens entreprenörer inom besöksnäringen.

Vi utbildar elever för att möta ett allt större behov av kompetent arbetskraft inom besöksnäringen. Det gör att du som elev har mycket goda förutsättningar att få arbete direkt efter utbildningen. Programmet ger också behörighet att studera vidare och fördjupa dina kunskaper.

Vägen till världen – Vi är ett program som reser

Vi tror på att du lär dig bäst genom det du själv upplever och att ett klassrum aldrig kan ge dig samma kunskaper och det självförtroende du får när du upplever verkligheten och ser andra och annorlunda platser.

Under din utbildning genomför du en rad olika uppdrag både i Sverige och utomlands. Du reser i Sverige och olika städer i Europa. Resorna innehåller uppdrag och aktiviteter samt att ta del av plasternas turistutbud och lära dig mer om olika sätt att resa.

Under dina tre år kommer vi också att lägga stor vikt på personliga utveckling. Din självkännedom, ditt självförtroende och din självkänsla ska också utvecklas.

Resor

  • Runt Vättern (Bussresa i 3 dagar)
  • Östersjöresan (Kryssning till Åbo och Helsingfors i 4 dagar)
  • Norra Europaresan (Bussresa till julmarknaden i Lübeck i 4 dagar)
  • Europaresan (Flygresa till London i 5 dagar)

Utöver dessa resor planerar vi varje år extra resor och studiebesök.

Praktik

Utöver de praktiska uppdragen har vi även 16 veckors praktik på turistanläggningar och besöksmål i Sverige var av 4 veckors utlandspraktik.

Entreprenörskap

På Hotell- och turismprogrammet får alla elever starta och driva eget företag i årskurs 3. Du kommer att lära dig våga satsa, vara kreativ och ta egna initiativ.

Östergötlands bästa UF skola 2021 – Vinnare av årets UF-företag i Östergötland 2021

Om Carlsund utbildningscentrum

På Carlsund studerar drygt 550 elever på våra yrkesprogram och introduktionsprogrammen. Våra ca 85 engagerade medarbetare vill hjälpa dig som elev att trivas och nå din fulla potential, kunskap och kompetens.

På Carlsund Utbildningscentrum har vi en nära kontakt med både näringslivet och flera universitet. Du som går här har mycket praktik, vilket betyder att du får in en fot på en eller flera arbetsplatser redan under studietiden! På samtliga program får man möjlighet att driva UF-företag. Efter tre år på ett av våra yrkesprogram kan du gå vidare till jobb direkt eller yrkeshögskola, men du har också möjlighet att få grundläggande behörighet för högskolestudier.

Välkommen att bli en av oss!

Övriga program på skolan hittar du på hemsidan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Carlsund Utbildningscentrum

Carlsund Utbildningscentrum i Motala

Carlsund Utbildningscentrum i Motala erbjuder sju nationella program. Här får du utbildning som ger dig en god grund för framtiden oavsett om du ska fortsätta studera eller påbörja ditt arbetsliv. Här får du en kreativ och inspirerande skolmiljö med stora...


Läs mer om Carlsund Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carlsund Utbildningscentrum

Medevivägen 57
591 29 Motala

 Visa telefonnummer
www.motala.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Carlsund Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information