Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
VVS- och fastighetsprogrammet

Om utbildningen

VVS rörmontör på Yrkesgymnasiet

VVS-installatörer är en viktig yrkesgrupp som ser till att vi kan duscha, tvätta och att vi har värme i elementen. Vill du vara en del av en uppskattad yrkeskår med goda jobbmöjligheter? Välj VVS-utbildningen på Yrkesgymnasiet i Uppsala! Här får du en modern utbildning, viktiga branscherfarenheter och företagskontakter. Du lär dig utföra och underhålla VVS-installationer samtidigt som du får kunskap om material, system och processer inom VVS-installationer.

Service och entreprenörskap

VVS-yrket ställer krav på serviceförmåga, kreativitet, entreprenörskap och förmåga att leda och arbeta i projekt, vilket du får träna på under din utbildning på Yrkesgymnasiet.

Lärlingsperiod och branschprov

För att kunna bli anställd som lärling (vilket är i ca 2 år) krävs lägst betyg E i yrkesämnen och i matematik, svenska och engelska. För att bli certifierad VVS-montör måste du även avlägga ett branschprov.

Eftersom B-körkort ofta är ett krav för att kunna få jobb som VVS-rörmontör erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

För grundläggande behörighet till högskolan behöver du välja Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 (100p).

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Uppsala

Välkommen till Yrkesgymnasiet Uppsala!

Yrkesgymnasiet Uppsalas lokaler präglas av en ljus och fin atmosfär med inbjudande lärosalar. På Yrkesgymnasiet jobbar alla i ett team – både personal och elever. Skolan har en varm gemenskap, där alla får möjligheten att utvecklas och nå sin fulla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Uppsala

Bergsbrunnagatan 11
75323 Uppsala

 Visa telefonnummer

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Uppsala
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information