VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
VVS- och fastighetsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-13
2023-05-09

Om utbildningen

Utbilda dig till rörmontör på Yrkesgymnasiet!

VVS-installatörer är en viktig yrkesgrupp som ser till att vi kan duscha, tvätta och att vi har värme i elementen. Vill du bli en del av en uppskattad yrkeskår med goda jobbmöjligheter? Då ska du välja VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Uppsala! Här får du en modern utbildning, viktiga branscherfarenheter och möjlighet att knyta företagskontakter. Du lär dig utföra och underhålla VVS-installationer samtidigt som du får kunskap om material, system och processer inom VVS-branschen.

Service och entreprenörskap

VVS-yrket ställer krav på serviceförmåga, kreativitet, entreprenörskap och förmåga att leda och arbeta i projekt, vilket du naturligtvis får träna på under din utbildning på Yrkesgymnasiet.

Lärlingsperiod och branschprov

För att kunna bli anställd som lärling (vilket du är i ca två år) krävs lägst betyg E i yrkesämnen och i matematik, svenska och engelska. För att bli certifierad VVS-montör måste du även avlägga ett branschprov.

Körkort

Eftersom B-körkort ofta är ett krav för att kunna få jobb som VVS-rörmontör erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Genom att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6 får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

För grundläggande behörighet till högskolan behöver du välja Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 (100 poäng).

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Uppsala

Välkommen till Yrkesgymnasiet Uppsala!

”Det bästa med Yrkesgymnasiet är att få lära sig ett yrke på riktigt ute på praktiken, i stället för i klassrummet. Jag valde skolan för att jag var trött på att sitta instängd i klassrummet. Jag ville hellre jobba praktiskt.” –...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Uppsala

Bergsbrunnagatan 11
75323 Uppsala

 Visa telefonnummer

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Uppsala
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information