Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
VVS- och fastighetsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-02-06

Film

På Yrkesgymnasiet Umeå förbereds du för ditt framtida yrke. Under halva din studietid är du ute på praktik och visste du att 9 av 10 elever har jobb efter studenten?

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS

Genom att läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS utbildar du dig till att bli rörmontör. En rörmontör gör så att vi kan duscha och tvätta genom att installera rör och system. Det är ett stort behov av rörmontörer just nu, så utbildningen ger dig goda möjligheter till jobb efter gymnasiet.

Branscherfarenhet och kontakter

Under din utbildning på VVS- och fastighetsprogrammet får du värdefulla erfarenhet från rätt bransch samt viktiga kontakter med företag. Du får lära dig grunden i hur man utför och underhåller VVS-installationer. Dessutom utvecklas din kunskap om material, processer och system inom området VVS-installationer. Andra viktiga ämnen som du får lära dig mer om på programmet är entreprenörskap, din serviceförmåga och din kreativitet. Du får också träna dig i att leda projekt såväl som att arbeta i projekt.

Yrkesgymnasiet Umeå erbjuder dig ett startpaket för att ta körkort. Detta är väldigt värdefullt eftersom B-körkort ofta är ett krav för att arbeta som rörmontör.

Efter VVS-utbildningen

För att du ska kunna bli anställd som lärling efter gymnasiet måste du ha lägst betyg E i yrkesämnena samt i matematik, svenska och engelska.

Högskolebehörighet

Om du vill bli högskolebehörig ska du välja Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p. På det här sättet får du grundläggande behörighet till högskolestudier.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå

“Det bästa med Yrkesgymnasiet Umeå är att vi får så mycket praktik! Det är genom praktiken man lär sig på riktigt och får inblick i vad yrket handlar om.” - Felicia Lindeberg, Hantverksprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: