VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
VVS- och fastighetsprogrammet

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS

Genom VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS förbereder du dig för en karriär som rörmontör. En rörmontör installerar rör och system som gör att vi exempelvis kan duscha och tvätta. Och behovet är stort, så möjligheterna till jobb är goda!

Branscherfarenhet och kontakter

Under din utbildning på VVS- och fastighetsprogrammet får du värdefulla erfarenheter från branschen samt nyttiga kontakter. Du får lära dig hur man utför och underhåller VVS-installationer samt kunskap om material, processer och system inom VVS-branschen. Andra ämnen som du får lära dig om på programmet är entreprenörskap, serviceförmåga och kreativitet. Du får också träna dig i att både leda och arbeta i projekt.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb som VVS-rörmontör. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på VVS- och fastighetsprogrammet ett startpaket för körkort.

Efter VVS-utbildningen

För att kunna bli anställd som lärling (vilket du är i cirka 2 år) krävs minst betyg E i yrkesämnen och i matematik, svenska och engelska. För att bli certifierad VVS-montör måste du även avlägga ett branschprov.

Högskolebehörighet

Om du vill bli högskolebehörig ska du välja Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Umeå

Yrkesgymnasiet Umeå – ett av Sveriges främsta!

“Jag valde Yrkesgymnasiet för att jag vill bli frisör, och det finns goda chanser att bli bra på det tack vare att vi har så mycket praktik.” – Linda Gideonsson, Hantverksprogrammet Yrkesgymnasiet Umeå tar inte bara hand om sina elever. Skolan individualiserar,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Umeå

Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Umeå
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information