Fordons & transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Solna
Programinformation
Solna
Fordons- och transportprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27
2023-05-11
Fordons & transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Utbildningen för dig som gillar att meka med bilar

På Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil kommer du att trivas om du är intresserad av och gillar att arbeta med bilar och modern teknik.

Yrkesgymnasiet Solna erbjuder dig som elev en modern utbildning där fokus ligger på fordonsbranschens framtid och utveckling. Under din utbildning får du kunskaper i ämnen som elektronik, underhåll, service samt motor- och fordonsteknik. Arbetet som mekaniker eller tekniker ställer också krav på att du känner dig trygg i hur man bemöter kunden på bästa sätt, vilket du självklart får lära dig under utbildningen.

Efter gymnasiet

Efter dina tre år på Yrkesgymnasiet är du anställningsbar som fordonstekniker – en bransch där möjligheterna till jobb är goda.

Möjliga yrken

Mekaniker, tekniker, bilelektriker, kundmottagare, reservdelsspecialist, däckmontör och bilplåtslagare.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Fordons- och transportprogrammet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Om du väljer till Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byter ut en programfördjupning mot Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons & transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons & transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons & transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Solna

Yrkesgymnasiet Solna förbereder dig för arbetslivet!

”Jag rekommenderar Yrkesgymnasiet till dem som vill vara ute på riktiga arbetsplatser och inte bara sitta i skolbänken och jobba teoretiskt.” – Tilde Hedin, Barn- och fritidsprogrammet   Ta chansen att redan nu börja arbeta mot ditt drömjobb! Yrkesgymnasiet Solna lägger...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Solna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Solna

Terminalvägen 12B
171 73 Solna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons & transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Solna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Solna
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information