Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Wendesgymnasiet, i Kristianstad
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 170,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 170,9)

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se
Wendesgymnasiet
Artillerivägen 3
29163 KRISTIANSTAD Kristianstad

Välkommen till Wendesgymnasiet!

Wendesgymnasiet är en unik skola som högt värderar handens färdigheter och teoretisk förståelse. Genom samarbeten med relevanta branscher ger utbildning vid Wendesgymnasiet goda möjligheter till jobb efter gymnasiet. Samverkan genom mångsidigt tänkande och integrering stärker utvecklingen av elevens alla sinnen....

Läs mer om Wendesgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad