Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet

Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 205,7)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 205,7)

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet passar dig som vill jobba med tekniska system för värme, ventilation, vatten och avlopp i byggnader. Under programmets gång får du lära dig att installera, reparera, felsöka och underhålla dessa system.

Undervisningen på VVS- och fastighetsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis fastighetstekniker, VVS-montör och kyl- och värmepumpsmontör.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se
Viskastrandsgymnasiet
Viskastrandsgatan 8
506 30 BORÅS

Arbetslivet börjar på Viskastrandsgymnasiet

Redan när du kliver in genom dörrarna på Viskastrandsgymnasiet i Borås märker du att detta inte är en vanlig skola. Ljusa lokaler som mer känns som en arbetsplats och inte en skola. På Viskastrandsgymnasiet står ditt framtida yrke i fokus....

Läs mer om Viskastrandsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad