Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Ort: Malung
Antal elever: 8 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 227,2
Lägsta: 122,5

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Läs Teknikvetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola

Teknik, fysik, matematik och engelska? Låter det som intressanta ämnen? Då ska du välja inriktningen Teknikvetenskap på Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola. Utbildningen gör dig förberedd för fortsatta studier vid högskola eller universitet.

Välj inriktning Teknikvetenskap

Fördjupningskurserna på inriktningen Teknikvetenskap inkluderar fysik, matematik och engelska. Utbildningen lämpar sig särskilt bra för dig som vill läsa någon teknisk utbildning till civilingenjör efter gymnasiet.

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av att arbeta med tekniska lösningar. Här får du utveckla din förmåga att vara kreativ och att se samband mellan människa, teknik, samhälle och miljö.

Samarbete med näringslivet i Malung

Malung-Sälens gymnasieskola har ett nära samarbete med det lokala näringslivet, vilket innebär att Teknikprogrammets yrkeskurser utvecklas i diskussioner med arbetslivet. Tack vare detta samarbete får du på Teknikprogrammet en utbildning som möter verklighetens krav när du sedan ska studera vidare eller jobba efter gymnasiet. Som elev på Teknikprogrammet får du en egen arbetsplats med dator i ditt klassrum och dessutom ingår minst 15 veckors praktik (APL).

Efter Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Du blir högskolebehörig på programmet och kan därmed studera på högskola eller universitet efter gymnasiet. Efter att ha läst Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola finns goda chanser till jobb, särskilt om du väljer att studera vidare till högskoleingenjör. Du kan också studera vidare på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För Teknikprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Malung-Sälens gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: intag@regiondalarna.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
sites.google.com