Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska Programmet, Bild & formgivning

Västerbergslagens utbildningsförbund
Programinformation
Ort: Ludvika
Utbildningstyp: Estetiska programmet

Utbildningsinfo

Plugga bild & formgivning på VBU!

Bild och formgivning på VBU

Är du en kreativ person med känsla för färg och form? Då är Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning något för dig. Personer som har bildkunskaper och kan uttrycka sig med bild och form efterfrågas i allt fler yrken idag. VBU erbjuder Estetiska programmet på Högbergsskolan i Ludvika.

Inriktning Bild och formgivning

På inriktningen Bild och formgivning får du lära dig att uttrycka dig genom att kommunicera med bild och form. Och för att kunna uttrycka dig får du lära dig om bildens roll i samhället, om designens färg, form och funktion. Du kommer både få arbeta praktiskt och teoretiskt inom konstens olika genrer. Du får bland annat göra utställningar och samarbeta med andra elever i olika projekt. Naturligtvis får du också lära dig att använda moderna, digitala verktyg för att uttrycka dig.

I utbildningen ingår bland annat följande kurser

  • bild och form grundkurs
  • bild
  • form
  • bildteori
  • bild och form specialisering
  • digitalt skapande
  • formgivning 1 och 2
  • entreprenörskap.

Estetiska programmet

På Estetiska programmet tränas din kreativitet, sociala kompetens samt samarbets- och ledarskapsförmåga. Du får också jobba med entreprenörskap på olika sätt. Med andra ord får du möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet och ditt nyskapande och du får möjlighet att faktiskt visa upp det du producerar. Du får också en djup kulturell förståelse för saker som sker i vår omvärld.

På VBU, Högbergsskolan kan du välja mellan tre inriktningar på Estetiska programmet, Bild & formgivning, Musik och Teater. Du väljer inriktning inför vårterminen i årskurs 1. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För Estetiska programmet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. De nio ämnena är valfria.

Ansökan

Ansök till Estetiska Programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Västerbergslagens utbildningsförbund söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: intag@regiondalarna.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Västerbergslagens utbildningsförbund

Västerbergslagens utbildningsförbund

VBU består av gymnasieskolorna Högbergsskolan, Malmenskolan, Smedenskolan och Stegelbackens skola. VBU erbjuder många program med spännande inriktningar och många olika idrotter, gymnasieingenjörsutbildning, Teknikcollege samt Vård- och omsorgscollege. Det är en skola där eleverna trivs och når sina mål. VBU erbjuder...


Läs mer om Västerbergslagens utbildningsförbund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerbergslagens utbildningsförbund

Bergsgatan 17
771 34 LUDVIKA

 Visa telefonnummer
www.vbu.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
Det finns inga recensioner än.

Skolrecensioner
          (4,0)
Baseras på 1 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska Programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter: