VBU – Västerbergslagens utbildningsförbund

VBU består av gymnasieskolorna Högbergsskolan, Malmenskolan, Smedenskolan och Stegelbackens skola. VBU erbjuder många program med spännande inriktningar och många olika idrotter, gymnasieingenjörsutbildning, Teknikcollege samt Vård- och omsorgscollege. Det är en skola där eleverna trivs och når sina mål.

VBU erbjuder 13 nationella program och två lärlingsutbildningar (FT och HA) och Introduktionsprogram. VBU har tre gymnasieskolor i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. VBU arbetar ständigt med att fylla elevernas behov på skolan, både när det gäller utbildning och miljö. Skolan ger möjlighet för dig att läsa kurser i egen takt på egen tid! Eleverna säger själva att skolan har ”bra och engagerade lärare som bryr sig”, ”kompetenta lärare” samt ”bra sammanhållning och kamratskap”.

Visa alla utbildningar på Västerbergslagens utbildningsförbund

Bygg- och anläggningsprogrammet

Ekonomiprogrammet

El- och energiprogrammet