Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Uppsala yrkesgymnasium Jälla
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 50 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 209,8) * statistik från 2021
En elev som svetsar

Om utbildningen

VVS- och fastighet med inriktning VVS på Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Gillar du att arbeta både med hjärna och händer? Går du VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS på Uppsala yrkesgymnasium Jälla har du stor chans att få jobb. Du kan också plugga vidare. I utbildningen ingår minst 15 veckors praktik.

Det här är VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. 

Du lär dig de grundläggande kunskaper du behöver i skolans verkstadslokaler för att kunna jobba i VVS-branschen. Du får lära dig att bygga, felsöka och reparera olika värme- och sanitetssystem efter gällande installationsregler och lagstiftning. Du får även lära dig att svetsa. Du får dessutom kunskaper i arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa. 

Yrkesprogrammen och högskolebehörighet

På VVS- och fastighetsprogrammet kan du få grundläggande högskolebehörighet. Då väljer du kurserna svenska 2, svenska 3 (eller svenska som andraspråk 2 och svenska som andraspråk 3) samt kursen Engelska 6. Dessa kurser kan du läsa inom ramen för din yrkesexamen på 2500 p. Kurserna väljer du när du börjat på utbildningen och du läser dem i årskurs 2 och 3. 

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

På yrkesprogrammen är de gemensamma ämnena engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk. På yrkesprogrammen läser du fler yrkesämnen, så kallade karaktärsämnen, och mindre av de ämnen som du har läst i grundskolan. På VVS- och fastighetsprogrammet är de programgemensamma karaktärsämnena Ellära, Systemkunskap och Verktygs- och materialhantering. Utöver det får du möjlighet att specialisera dig mer inom programmet, det kallas för programfördjupning.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Om oss

Vi är Uppsalas största yrkesgymnasium och är ledande inom utbildningar som är efterfrågade på arbetsmarknaden och ofta leder till jobb direkt efter gymnasiet. Här får du både praktisk och teoretisk kunskap i trivsamma miljöer. Vi har goda kontakter med näringslivet...


Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Jälla
75594 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasium.uppsala.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Uppsala yrkesgymnasium Jälla, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Uppsala yrkesgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information