Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap

Söker du en utbildning som förenar teknikintresse med entreprenörsanda? Från och med hösten 2024 startar vi en spännande ny inriktning: Teknikvetenskap! Det är det idealiska valet för dig som vill bygga en gedigen grund inom teknik och samtidigt bli behörig för ingenjörsutbildningar.

Teknikvetenskap är TG:s nya inriktning med start HT 2024. Inriktningen är avancerad, högskoleförberedande och vi utbildar framtidens civilingenjörer. Matematik och fysik står i centrum när teori och praktik möts genom kurserna teknik 2, CAD, konstruktion och entreprenörskap.

Extra stark grund i matematik och fysik

Teknikvetenskap betonar vikten av en gedigen grund inom matematik och fysik. Därför erbjuder vi avancerade matematik- och fysikkurser som ger dig nödvändiga kunskaper för att lösa komplexa tekniska problem redan i årskurs 1 innan vi bygger på mot högre nivåer.

Teknikvetenskaplig bredd

Vårt kursutbud är mångsidigt och ger dig möjlighet att utforska olika teknikområden via teknikkurser, CAD och konstruktion. Tumba gymnasiums teknikvetenskapliga inriktning har en bred kurspalett inom teknikämnen. Exempelvis kommer du i kursen Teknik 2 att få lära dig mer om styr- och reglerteknik samt energi och hållbarhet.

Entreprenörskap och teknik

Vår utbildning syftar inte enbart till att utbilda tekniker, utan också till att främja din kreativitet och förmåga att lösa problem. Kombinationen av kunskaper inom teknik och entreprenörskap förbereder dig som planerar att starta företag eller andra projekt i framtiden. Till exempel så kommer du i ditt gymnasiearbetet att planera, bygga och presentera ett UF-företag.

Förberedelse för framtida studier

Med vår teknikvetenskapliga inriktning bygger du en stark akademisk grund och blir behörig för ingenjörsutbildningar. Dessutom skapar kursutbudet goda förutsättningar för dig med höga ambitioner att nå högre meritvärden, vilket öppnar dörrar till fortsatta studier.

Vanliga framtidsyrken

Civilingenjör, programmerare, konstruktör, konsult, projektledare

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Fall

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Passar dig som

Gillar och är duktig i matematik och vill bli ännu bättre. Siktar på att bli t ex civilingenjör, kanske vill du läsa Teknisk fysik, bli forskare och vara med att utveckla framtidens tekniksamhälle. Efter att ha studerat teknikvetenskap finns det flera möjliga vägar att fortsätta din utbildning på, tex. teknik högskoleutbildning (civilingenjör eller högskoleingenjör), datavetenskap, industriell design, affärs- och projektledning, yrkesutbildning.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad