Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 64 (år 1)
Teknikprogrammet
 • Antagningspoäng: 275,9
  (Lägsta: 122,5) * statistik från 2017

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inrikting Informations- och medieteknik på Thorildsplans gymnasiumInformations- och medieteknik förbereder dig för såväl jobb som fortsatta studier

Hos Thorildsplans gymnasium hittar du alla förutsättningar för att utvecklas inom nätverk och programmering. Här finns modern utrustning, kompetenta lärare, bra lokaler och framför allt engagemanget. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för framtida studier. Men här finns också möjlighet att ge sig rakt ut på en stor och växande arbetsmarknad efter gymnasiet.

Informations- och medieteknik riktar sig främst mot nätverk och programmering, men här går också att fördjupa sig i matematik och fysik vilket gör dig behörig till majoriteten av ingenjörsutbildningarna på högskolan. Om du skulle vara intresserad av att läsa ett fjärde år och utbilda dig till gymnasieingenjör är det en möjlighet på Thorildsplans gymnasium.

Arbetssätt

Teknikprogrammet arbetar problemorienterat och undersökande med olika typer av samverkan över ämnesgränserna. Du kommer att arbeta såväl individuellt som i grupp och projektform med att problematisera, ställa frågor, söka information, dra slutsatser och redovisa resultat.

Lite av vad du får göra på programmet:

 • Arbeta med förståelsen för teknikutvecklingsprocessen, från idé till färdig produkt.
 • Laborera och fördjupa dig i datorns program, operativsystem, mjuk- och hårdvara.
 • Lär dig grunderna i programmering och gå vidare till objektorienterad programmering.
 • Lär dig nätverksteknik, konfiguration, implementering, säkerhet och design av nätverk.
 • Läs kurser av Ciscos internationella certifieringskurs i nätverksteknik och ta CCNA-certifikatet.

Läs ett fjärde år på Teknikprogrammet - Bli Gymnasieingenjör

På Thorildsplans gymnasiums Teknikprogram kan du läsa ett fjärde år och bli gymnasieingenjör. Det här är en utbildning för dig som antingen vill vara väl förberedd för studier till främst civilingenjör, eller som vill kunna jobba direkt efter det fjärde året inom nätverksteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Elever med olika framtidsdrömmar och mål berättar om sin utbildning och sin skola och varför de trivs så bra på Thorildsplans gymnasium.

Hörselklass

Thorildsplans gymnasium erbjuder hörselklass på följande program:

 • TEKNIK - Alla inriktningar
 • EL
 • EKONOMI

För mer information, gör en intresseanmälan!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Thorildsplans gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium – ett av Stockholms populäraste gymnasier

Thorildsplans gymnasium är en populär skola i Stockholms innerstad, alldeles intill tunnelbanestationen Thorildsplan. Här läser idag cirka 1200 elever. Bredd, djup och spets är tre ord som beskriver verksamheten på Thorildsplans gymnasium och med kompetenta medarbetare till sin hjälp kan...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 42 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.thg.se

Skolrecensioner

Missnöjd elev
(1)
Nu har jag gått 3 år på thorildsplan och under min tid har jag haft lärare som inte motiverar elever för att läsa vidare, lärare som inte ger möjlighet att visa sina kunskaper, lärare som inte ger möjlighet till att komplettera för ett resultat på ett prov där det saknades ett poäng för godkänt. Jag har även haft en rektor som inte bryr sig om ...
Visa hela
Missnöjd elev
(1)
Lärarna som är bra är svåra att hitta. Skolmaten är hemsk och många elever väljer att äta ute eller fil och flingor som finns att välja.
Löpknut
(1)
Går i 3an och har ingen lärare i två ämnen, vet inte varför rektorn inte försöker fixa det men det känns riktigt oprofessionellt. THG har inte lyckas göra någonting rätt på 3 år, jag rekommenderar starkt den här skolan om du absolut inte vill lära dig någonting och vill ha en seg skolgång, alla ni andra undvik denna skola.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: